Kúpiť eliptical – e-shop

Sprievodca výberom
elipticalov


Eliptical  >  Čo eliptical a chudnutie?

Čo eliptical a chudnutie?

Eliptical je výborný trenažér na chudnutie, ale na tento účel sa musí používať aspoň 30 až 40 minút v správnej tréningovej zóne. Len tak bude telo vydávanú energiu čerpať z tukových zásob, a nie zo svalového tkaniva.

Základom efektívneho tréningu na elipticali je tepová frekvencia (ukazovateľ intenzity cvičenia). Ideálne je dodržiavať 55 až 70 % maximálnej tepovej frekvencie. Tú zhruba zistíte odčítaním svojho veku od čísla 220 (napr. 220 - 35 = 185 tepov za minútu je max. TF 35 ročného človeka).

Pozor na začiatočnícke chyby, ktoré by vás mohli od elipticalu odradiť

Pri štarte cvičenia na elipticali sa mnoho cvičencov prepína, čo vedie k vyčerpanosti. Nepreháňajte to teda s intenzitou a proti stereotypu bojujte zmenami štýlov šliapania a úchopov, čo práve tento stroj umožňuje. Preto je tak obľúbený.

Redukcia tuku vyžaduje tréning na elipticali aspoň 3x týždenne, ideálne ráno na lačno. K tomu je potrebné upraviť aj jedálniček - rozdeliť si stravu na 5 menších denných dávok a doplniť ju vlákninou, vitamínmi, minerálmi a kvalitnými tukmi (tzv. esenciálnymi mastnými kyselinami). Na pitie je najlepšia čistá voda, nesladený čaj a občas minerálka alebo iontový nápoj.

Z diskusie na tému Eliptical a chudnutie

Anonymná užívateľka internetového diskusného fóra vzniesla otázku: "Ahoj všetkým. Ježiško naježil eliptický trenažér. Od Troch kráľov jazdím 4 - 5krát týždenne 40 minút. Nejem sladké (max. cez víkend niečo malé), pijem vodu a tak celkovo som nabehla na lepší jedálniček. Používam aj športtester, aby som mala naozaj správnu tepovku. Meriam 175 cm a vážim 89 kg. Som naozaj rôsol. Je reálne, aby som do leta dala dole tak 7 - 9 kg a celkovo vyzerala štíhlejšia? Nie tak rôsolovito? Tento stroj mi odporučila doktorka a taký pohyb mi naozaj vyhovuje ... Vďaka."

Jedna z internetových diskutujúcich odpovedá: "Tak eliptical je ďalšia super vec, na ktorej sa dá udržať v tepovke, ja som na ňom občas jazdila - keď bolo škaredo a nemohla som chodiť vonku, alebo som to prekladala spin bicyklom. Ale dôležité je jedlo - vyvážene, aspon 5 - 6 krát denne. "

Ďalšie sa pridáva: "Začala som 4 mesiace po pôrode, dala dole nejaké kilá - ale cvičím minimálne 45 minút - 15 minút je málo ... Nejde tak o vzdialenosť, ale o čas a tepovku."

Viac na Emimino.cz

A ako zvládnuť pohyb na elipticali? Cvičenie na eliptickom trenažéri spočíva v koordinácii pohybov rúk a nôh. Spočiatku sa sústreďte hlavne na nohy. Rukami uchopte madlá a to čo najprirodzenejšie. Každý si musí nájsť svoj prirodzený a rovný postoj, pohyb by mal byť skôr prenášaním váhy.

 

Zdieľajte článok



Odporúčame elipticaly

Ďalšie novinky

Čo eliptical a chudnutie?

Eliptical je výborný trenažér na chudnutie, ale na tento účel sa musí používať aspoň 30 až 40 minút v správnej tréningovej zóne. Len tak bude telo vydávanú energiu čerpať z tukových zásob, a nie zo svalového tkaniva.

Eliptical do fitcentier a pre náročných užívateľov

Zariaďujete fitness centrum? Alebo si chcete zaobstarať luxusný posilňovací stroj domov, aby sa na neho mohla spoľahnúť celá rodina? Odporúčame vám eliptical vyššej cenovej kategórie - moderný stroj na posilnenie celého tela.

všetky novinky