Kúpiť eliptical – e-shop

Sprievodca výberom
elipticalov


Eliptical  >  Eliptical, alebo bežecký pás?

Eliptical, alebo bežecký pás?

Mám si kúpiť eliptical, alebo bežecký pás? Túto otázku si často kladieme pri vybavovaní domácej posilňovne. V tomto článku sa na ňu pokúsime odpovedať.

Všeobecné určenie elipticalov a bežeckých pásov:

  • eliptical sa hodí na spevnenie postavy, spaľovanie tukov, zvýšenie kondície a zlepšenie koordinácie pohybového aparátu
  • bežecký pás sa hodí na intenzívny tréning, chôdzu či beh, prípadne pre bežeckých nadšenco počas nepriaznivého počasia

Eliptical je univerzálnejší

Cvčení na elipticali odborníci odporúčajú ľuďom, pre ktorých sa beh či chôdza nehodia kvôli problémom s kĺbmi. Šetrnejší ku kĺbom ako beh v teréne je však aj bežecký pás, simulátor behu, ktorý má medzi fitness kardio prístrojmi svoje pevné miesto a je obľúbený.

Beh či chôdza na bežeckom páse predstavuje najprirodzenejší ľudský pohyb, avšak pohyb nôh po eliptickej dráhe elipticalu spojený s pohybom horných končatín sa musí natrénovať. Na druhej strane eliptical zase zapája svalové partie celého tela.

PRE eliptical môže hovoriť aj to, že je oproti bežeckému pásu menší, ľahší a lacnejší, teda ľahšie využiteľný na udržiavanie kondície v podmienkach bežnej domácnosti. A pre väčšinu používateľov je tiež zábavnejší ako bežecký pás, čo je tiež podstatný predpoklad úspešného cvičenia.

Aj medzi elipticalami sú rozdiely

Nie každý eliptical sa však bude hodiť práve pre vás. Často sa stane, že si zákazník kúpi nevhodný eliptical a jeho cvičenie bohužiaľ skončí skôr, než začne. Aby sa to nestalo, je potrebné:

  • preveriť ergonómiu fitness stroja
  • zohľadniť váhu a výšku užívateľov
  • definovať účel použitia - je stroj pre rekreačných, alebo aktívnych športovcov?

Obvyklý problém je obstaranie elipticalu s krátkym krokom alebo veľkou vzdialenosťou nášľapov, na ktorom je šliapanie po chvíli nepríjemné a neprirodzené. Dĺžku kroku elipticalu definuje priemer rotujúceho disku a u drahších strojov závisí aj na špeciálnej konštrukcii. Pozor, nastaviteľné šlapky dĺžku kroku nezmenia - iba vašu polohu voči riadidkam.

Pre cvičencov s vyššou váhou alebo aktívnych športovcov sú určené elipticaly s masívnym rámom a najkvalitnejšími komponentmi, čomu odpovedá aj ich cena. Drahší stroj vám však bude slúžiť spoľahlivo a dlhé roky - to platí aj pre domácu posilňovňu.

Výhodné je zakúpiť stroj u firmy zaisťujúci bezplatný servis priamo u zákazníka. Eliptical potom v prípade poruchy nemusíte nikam voziť ani odosielať na reklamáciu.

Zdieľajte článok



Odporúčame elipticaly

Ďalšie novinky

Čo eliptical a chudnutie?

Eliptical je výborný trenažér na chudnutie, ale na tento účel sa musí používať aspoň 30 až 40 minút v správnej tréningovej zóne. Len tak bude telo vydávanú energiu čerpať z tukových zásob, a nie zo svalového tkaniva.

Eliptical do fitcentier a pre náročných užívateľov

Zariaďujete fitness centrum? Alebo si chcete zaobstarať luxusný posilňovací stroj domov, aby sa na neho mohla spoľahnúť celá rodina? Odporúčame vám eliptical vyššej cenovej kategórie - moderný stroj na posilnenie celého tela.

všetky novinky