Kúpiť eliptical – e-shop

Sprievodca výberom
elipticalov


Eliptical  >  Ako cvičiť na populárnom elipticali?

Ako cvičiť na populárnom elipticali?

Eliptical je populárny fitness stroj, veľmi účinný domáci trenažér. V mnohých domácnostiach už nahradil rotopédy, a to predovšetkým vďaka rovnomernému zaťaženiu tela.

Pohyb na elipticali môže byť spočiatku nezvyčajný

Ako zvládnuť pohyb na eliptickom trenažéri? Cvičenie na elipticali spočíva v koordinácii pohybov rúk a nôh. Spočiatku sa sústreďte hlavne na nohy. Rukami uchopte madlá a to čo najprirodzenejšie.

Každý si musí nájsť svoj prirodzený postoj. Pohyb by mal byť skôr prenášaním váhy, s priamym držaním tela.

Zaraďte k cvičeniu pestrú racionálnu výživu (bojujte na viacerých frontoch). Eliptical je podľa skúseností aj výborným prostriedkom na to, ako si spraviť postavu po pôrode.

Na cvičenie na elipticali máme niekoľko užitočných tipov:

  • rovnako ako u iných strojov cvičte ráno na lačno, ak chcete znížiť svoju hmotnosť
  • optimálne je jazdiť trikrát až štyrikrát týždenne, na začiatku avšak s nižšou intenzitou
  • po nevyhnutnom štartovacím období, asi za mesiac, cvičte 30 až 40 minút

Pre účinné chudnutie cvičte ráno pred raňajkami, kedy sú zásoby krvného cukru po spánku na najnižších hodnotách. Telo vďaka tomu spaľuje tuky efektívne. Ak vám to ráno nevyjde, používajte eliptical dve až tri hodiny po jedle.

Nezačínajte hneď intenzívne, frekvenciu a dĺžku cvičenia zvyšujte postupne. Vždy nechajte telo poriadne sa zregenerovať.
 

Zdieľajte článok



Odporúčame elipticaly

Ďalšie novinky

Čo eliptical a chudnutie?

Eliptical je výborný trenažér na chudnutie, ale na tento účel sa musí používať aspoň 30 až 40 minút v správnej tréningovej zóne. Len tak bude telo vydávanú energiu čerpať z tukových zásob, a nie zo svalového tkaniva.

Eliptical do fitcentier a pre náročných užívateľov

Zariaďujete fitness centrum? Alebo si chcete zaobstarať luxusný posilňovací stroj domov, aby sa na neho mohla spoľahnúť celá rodina? Odporúčame vám eliptical vyššej cenovej kategórie - moderný stroj na posilnenie celého tela.

všetky novinky