Kúpiť eliptical – e-shop

Sprievodca výberom
elipticalov


Eliptical  >  Aké parametre sledovať pri výbere elipticalu?

Aké parametre sledovať pri výbere elipticalu?

Eliptical je odborníkmi odporúčaný kardio fitness stroj, na ktorom sa nohy pohybujú po elipsovitej krivke. Šetrí kĺby a vďaka madlám trénuje aj hornú časť tela.

Pripravili sme pre vás 10 najdôležitejších parametrov výberu elipticalu:

1. Brzdný systém - vyskytuje sa väčšinou magnetický, ktorý zaisťuje plynulý a tichý chod elipticalu. O niečo lepší je indukčný (elektromagnetický) brzdný systém.
2. Rám - sledujte doporučené zaťaženie (hmotnosť a výška používateľa), dizajn a ergonómiu. Maximálna nosnosť elipticalu má byť vždy o niečo vyššia ako je hmotnosť najťažšieho cvičenca.
3. Záťažové koleso - od 4 do 10 kg. Optimálna hmotnosť je dôležitá pre kvalitu a intenzitu tréningu. Ťažšie koleso zaručuje plynulejší a vyrovnanejší chod, a tým aj efektívnejší tréning.
4. Stredové uloženie záťažového kolesa - má zodpovedať intenzite tréningu. Plynulý a tichý chod elipticalu garantujú strojné guličkové ložiská.
5. Madla a úchytky - musia byť ergonomické a z dobrého materiálu, ktorý nešmýka pri potení rúk.
6. Kĺbové spoje - kvalita materiálu aj prevedenia podmieňujú odolnosť stroja. Lacné modely využívajú trecie segmenty, stredná trieda elipticalov je obvykle osadená kovovými či mosadznými puzdrami a komerčné stroje SKF ložiskami.
7. Počítače a snímače tepovej frekvencie - jednoduchý počítač je dnes súčasťou každého elipticalu. Meria kadenciu cvičenia, vzdialenosť a čas cvičenia. Profesionálne modely elipticalov ponúkajú nadštandardné funkcie, napr. meranie tepovej frekvencie, počet spálených kalórií, umožňujú nastaviť profil trasy a podobne.
8. Tichý chod, transportné kolieska, nastavovacie nožičky určené na vyrovnanie nerovností podlahy.
9. Ďalšie funkcie - profesionálne stroje umožňujú pripojenie hrudného pásu a prispôsobujú rýchlosť tepovej frekvencii cvičenca, ponúkajú tréningové programy, zmeranie telesného tuku, orientačný test telesnej kondície, senzory zabudované v rukovätiach apod. - všetko možné pre príťažlivosť tréningu.
10. Záruka, servis, náhradné diely - praktické je využiť montáž zadarmo a servis elipticalu u vás doma.
 
Keď si prečítate ešte tipy pre cvičenie na elipticali, budete mať o tomto populárnom stroji skutočne vyčerpávajúce informácie. Nech vám slúži ku zdraviu!
 

Zdieľajte článok



Odporúčame elipticaly

Ďalšie novinky

Čo eliptical a chudnutie?

Eliptical je výborný trenažér na chudnutie, ale na tento účel sa musí používať aspoň 30 až 40 minút v správnej tréningovej zóne. Len tak bude telo vydávanú energiu čerpať z tukových zásob, a nie zo svalového tkaniva.

Eliptical do fitcentier a pre náročných užívateľov

Zariaďujete fitness centrum? Alebo si chcete zaobstarať luxusný posilňovací stroj domov, aby sa na neho mohla spoľahnúť celá rodina? Odporúčame vám eliptical vyššej cenovej kategórie - moderný stroj na posilnenie celého tela.

všetky novinky