Kúpiť eliptical – e-shop

Sprievodca výberom
elipticalov


Eliptical  >  Eliptical je hviezdou medzi trenažérmy pre účinné chudnutie

Eliptical je hviezdou medzi trenažérmy pre účinné chudnutie

V čom tkvie čaro elipticalu medzi ostatnými trenažérmy? V čom poráža aj obľúbené rotopedy?

Eliptical si chvália mnohý užívatelia pre jeho šetrnosť ku kĺbom a kolenám. Pohyb na ňom nie je stopercentne prirodzený ako na bežeckom páse, respektíve je nutné si na trochu zvláštne elipsovitý pohyb zvyknúť.

Po natrénovaní pohybu a zlepšení fyzickej kondície odporúčáme cvičiť 2-3x týždenne po 30-40 minútach (niektorí tréneri odporúčajú aj dlhšiu dobu). Čo sa týka času, tak záleží na vás, na vašich schopnostiach a výdrži.

Dôležitá je tepová frekvencia

Lepšie povedané, záleží na vašej tepovej frekvencii. Ideálnu tepovú frekvenciu pre cvičenie spočítate jednoduchým vzorcom 220 - váš vek a vaša tepová frekvencia by sa mala pohybovať okolo 65-70% z tejto hodnoty (teda napr. pre 40 rokov je to 65-70 percent zo 180 = 117 až 126 tepov za minútu ).

Pri jazde na elipticali by ste sa mali iba ľahko zadýchavať, pri väčšej záťaži budete posilňovať svaly a nie efektívne chudnúť.

Nezabúdajte tiež veľa piť a pre schudnutie cvičiť najlepšie ráno na lačno, alebo 2 až 3 hodiny po jedle.

Zdieľajte článok



Odporúčame elipticaly

Ďalšie novinky

Čo eliptical a chudnutie?

Eliptical je výborný trenažér na chudnutie, ale na tento účel sa musí používať aspoň 30 až 40 minút v správnej tréningovej zóne. Len tak bude telo vydávanú energiu čerpať z tukových zásob, a nie zo svalového tkaniva.

Eliptical do fitcentier a pre náročných užívateľov

Zariaďujete fitness centrum? Alebo si chcete zaobstarať luxusný posilňovací stroj domov, aby sa na neho mohla spoľahnúť celá rodina? Odporúčame vám eliptical vyššej cenovej kategórie - moderný stroj na posilnenie celého tela.

všetky novinky